torsdag 20 april 2017

Bygglovsbekymmer hanterades snabbt och smidigt

En skiss på planerat altanbygge
På baksidan av vårt hus finns en stor betongplatta där tidigare husägare, förmodligen på 1960-talet, tänkt bygga en altan. Nu har vi planerat att göra slag i saken och fixa till detta bygge. När vi kollade igenom gamla ritningar blev vi bekymrade över att ritningarna inte stämde och bygglov saknades för betongplattan.
    Eftersom vi vill göra rätt för oss tog jag kontakt med en byggnadsingenjör på kommun för att be om råd. Efter en kvarts samtal om läget fick jag ett antal goda råd och allt verkar kunna ordna sig snabbt, smidigt och enkelt! Nu är vi igång för att skissa och rita konstruktionen och räknar med att under nästa vecka lämna in ansökan om bygglov.

DIALOG OCH GODA RÅD är gratis och rätt väg om du, precis som vi,  inte vet riktigt vad som gäller och hur du ska göra. Vissa byggnationer kan det räcka att göra en anmälan men ibland behövs riktigt bygglov. Chansa inte utan fråga så får du hjälp.
    Tyvärr är det många som tror det går att komma undan och bygger utan rätt tillstånd. Man inser inte att den sanktionsavgift man då kan åka på är oerhört kostsam och dessutom pinsam. Dessutom är det numera så att det vid husförsäljning kontrolleras om alla anordningar på huset har bygglov. Om så inte är fallet åker man vid försäljningen på sanktionsavgiften. Onödigt, eller hur?
Mitt råd är att först läsa information på kommunens hemsida. Är du därefter fortfarande osäker så ta kontakt med kommunens experter för det du ska göra. Då får du hjälp och allt blir korrekt. Ska du bygga något i sommar så är det läge att snabba på!

Läs mer om bygglov och tillstånd på denna länk:
http://www.savsjo.se/bo--bygga/bygglov-och-tillstand.html#h-Ansokanomlov