fredag 25 juni 2021

Trevligt med Annicki och Magnus Oscarsson på besök

Foton från dagen med besök tillsammans med Annicki och Magnus Oscarsson

 STRAX EFTER Magnus Oscarsson hade blivit kommunalråd i Ödeshög, år 2006, träffades vi första gången för samtal och utbyte av erfarenheter. Numera är Magnus riksdagsledamot och han har blivit känd för sitt engagemang för landsbygd och jord- och skogsbruksfrågor. Hustrun Annicki har tagit över rollen som kommunstyrelsens ordförande och nu är det mest henne jag träffar emellanåt vid olika träffar om kommunledningsfrågor.

UNDER TORSDAGEN hade vi i kd-Sävsjö förmånen att få besök av Annicki och Magnus. Första besöket för oss  sedan pandemiutbrottet.  Första stopp blev på Vallsjögård där Annicki fick möta vår nya lokala KSO kandidat Therese Petersson. De samtalade om hur det är att gå in som första kvinna i en sådan utsatt roll. Det gjordes ett besök hos Ingvar Svensson i Lövshult där det handlade om villkoren att driva mindre lantbruk. Hemma hos Ingvar och Ingegerd fick vi också se en intressant brevkorrespondens mellan Ingvar och Astrid Lindgren. Vi besökte också ko-hagen och tittade till de välmående kossorna. Dagens sista besök blev på Långseryds gård där Anna och Niklas Håkansson driver gårdsbutik, konferens, café och boende. Hos Anna och Niklas blev det information, lunch och gott fika.  Det blev en uppskattad dag med glada skratt, värdefull information och trevliga besök!

TACK ANNICKI OCH MAGNUS för att ni kom en dag till oss i Sävsjö! Tack Therese och Jonas för gott fika och att vi fick vara hos er på Vallsjögård! Tack Ingvar och Ingegerd för trevliga besöket i Lövshult! Tack Anna och Niklas för allt vi fick ta del av hos er på Långseryds gård!

Alla foton från besöket finns på Kristdemokraternas Facebooksida: 
https://www.facebook.com/kristdemokraternasavsjo