fredag 11 juni 2021

Coronastatistik och stort GRATTIS till alla studenter

VECKANS STATISTIK  visar på en uppgång till 60 nya bekräftade fall av covid-19. Störst andel smittade finns i åldern 10-19 år. Sävsjö kommun har därmed den mindre smickrande andra placeringen i landet när det gäller smittspridning.

JAG SKA ERKÄNNA att jag denna gång inte är överraskad. Det har varit många rapporter om unga som i sin glädje över att det är sommar och student firat och festat. Tyvärr har några varit coronasmittade och de har sedan spritt smittan vidare till många. Skolledningen har hanterat situationen föredömligt och ett antal elever på Aleholmsgymnasiet som testat positivt för covid-19 fick inte vara på plats vara med på studentaktiviteterna.

DE STUDENTER jag talat med är, trots ett annorlunda sista år, nöjda med sin utbildning och känner sig väl rustade för nya utbildningar och jobb. Grattis alla studenter och lycka till i framtiden!

NÄR DET GÄLLER CORONA är läget tufft just nu i vår kommun och det är därför av största vikt att vi fortsätter följa restriktionerna! Totalt sett ser det ändå positivt ut  Coronaintensiven på länssjukhuset Ryhov i Jönköping kommer att stängas från och med onsdag nästa vecka eftersom det nu är så få patienter med covid19. Just nu är det bara en patient i länet som får på intensivvård. Faran är inte över men om vi håller i och håller ut lite till kommer det snart bli mycket bättre igen också i vår kommun!