fredag 18 juni 2021

Rolig fotboll och positiv kommunranking

Emil Forsbergs straffmål
SÅ ROLIGT att Sverige vann över Slovakien! Vilken fint slagen straff av Emil Forsberg! Nu är möjligheterna stora att nå en åttondelsfinal i EM-slutspelet. Det jag tycker är speciellt med svenska fotbollslandslaget är hur man jobbar som ett lag. Sverige hade inte lyckats utan förbundskapten Janne Anderssons fina ledarskap och engagemang för att just skapa sammanhållning och laganda. 

VARJE ÅR JÄMFÖR nyhetsmagasinet Fokus Sveriges kommuner efter olika parametrar som demografisk utveckling, bostadsmarknad, utbildning och kommunal ekonomi. Vi i Sävsjö kommun jämförs med alla Sveriges totalt 290 kommuner utifrån sammanlagt 210 faktorer.

UNDER FREDAGEN kom "Bäst att leva 2021". Detta år är Sävsjö årets raket på höglandet med en förbättring på hela 31 steg. Vi hamnar på plats 158 och det är näst bäst på höglandet. 

JAG SER DEN POSITIVA utvecklingen som ett resultat av att vi i Sävsjö kommun jobbat långsiktigt för att vara en växande, attraktiv och hållbar kommun att leva, bo och verka i. Det har skapats bra förutsättningar genom att vi i vår kommun under flera år jobbat framgångsrikt med integration och för ett levande civilsamhälle. Vi har tagit fram och planerat det för nya spännande bostadsområden och ordnat industrimark för företagsetableringar. Vi har skapat utrymme för tillväxt med fler invånare och nyetablering av företag i Sävsjö kommun. Fokus årliga jämförelse är för mig ett bra bevis på att vi är på rätt väg. Men undersökningen visar också en del vi måste fortsätta att utveckla tillsammans.