onsdag 9 juni 2021

Klimatråd enigt i uppmaning till alla medlemmar

Dekaler med olika fordonsbränslen som behövs
för att klara miljöutmaningen
SAMSTÄMMIGHETEN på  dagens möte med Klimatrådet i Jönköpings län var stor om att förslaget till ny miljöbilsdefinition är dåligt och helt fel.

SOM JAG SKRIVIT om i tidigare inlägg finns ett förslag på remiss som utesluter biogas som miljövänligt bränsle. Detta trots att biogas är ett fossilfritt, förnybart, närproducerat och helt cirkulärt fordonsbränsle. Det blev ett helt enigt beslut på klimatrådet om att uppmana alla rådets medlemmar att agera för att stoppa förslaget. Jag är mycket tacksam och glad över den positiva responsen och att vi med dagens möte tar ett steg till i kampen för att ändra förslaget till ny miljöbilsdefinition!

I ÖVRIGT på rådet var det information om klimatveckan 18-24 oktober. Vi fick redovisning av fordonsdekaler för miljövänliga bilar. Det samtalades om ett elektrifieringslöfte för tung trafik. När det gäller biogas gavs information om satsningar på flera nya tankstationer för både personbilar och tungtrafik. Just nu görs satsningar på runt 400 miljoner i länet. Det gavs också information om den nya biogasanläggningen i Jönköping.