tisdag 15 juni 2021

Tillsammans kan vi stoppa smittan!

DET ÄR ALLVARLIGT att antalet personer som smittats av coronaviruset fortsätter att vara högt i vår kommun.  Vecka 23 rapporteras 41 fall.

UNDER TISDAGEN har det varit ett extrainsatt möte med smittskyddsläkare David Edenvik för att analysera orsakerna till  att smittspridningen är fortsatt hög.  Analysen som smittskyddsenheten gör visar att smittspridningen är relativt låg på arbetsplatserna. Däremot är samvaron med vänner och bekanta utanför den egna familjen en faktor som drivit på utvecklingen.

KÄRA BLOGGLÄSARE vi kan tyvärr inte ännu släppa på restriktionerna. Så håll i och håll ut i att följa råd och anvisningar. Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma om du har minsta symptom. Satsa på att ringa eller mötas via digitala mötesplatser i stället för fysiska möten. Om du känner symptom ska du snarast testa dig för Covid-19. Vaccinera dig så fort det är möjligt. Nu kan även 30-plussare att boka tid för vaccination.

OM VI HJÄLPS ÅT NU att stoppa smittan kommer det snart att bli mycket, mycket bättre och vi kan alla få en trevlig sommar med många fina möten med vänner och nära och kära!