söndag 16 maj 2021

Fina träd, mellanösternkonflikt och Kvinnan i guld

Vårt persikoträd har nu slagit
ut i vacker blomning!
DET ÄR ÅTER LITE kallare men samtidigt så vackert när träden nu grönskar och många har börjat blomma. Njutbart att se!

DET ÄR LEDSAMT att följa hur svenska medier som vanligt fortsätter att partiskt beskriva det som händer i Mellanöstern. När Israel efter upprepade raketattacker mot civila, upplopp och terroraktioner försvarar sig så framställs Israel som om de ensamt är ansvariga för allt våld. Vår utrikesminister Ann Linde är också partisk och klandrar i stort sett endast Israel.

MED ALL FÖRFÖLJELSE och systematiska försök att utrota judar som skett genom åren har jag full förståelse för att Israel kraftfullt försvarar sitt land. 

VI HAR HEMMMA HOS OSS i helgen tittat på filmen "Kvinnan i guld". Den handlar om just förföljelsen av judar och om hur Maria Altman försöker få tillbaka ett fint familjekonstverk som nazisterna stal under andra världskriget. En fantastisk film som återspeglar en verklig händelse med riktigt proffsiga skådespelare som Helen Mirren, Katie Holmes. Den finns nu på SVT-play och jag rekommenderar dig varmt att titta på denna starka film! En bra film värd att se men också en verklig berättelse som ger en bild av allt det judiska folket har varit utsatt för. Att se filmen ger också en förståelse för det som händer i Israel just nu.