fredag 21 maj 2021

ALLA VI MED UPPDRAG som ordförande i länets kommunstyrelser har träffats digitalt under två dagar.  Henrik Tvarnö, min kollega i Vetlanda, delade med sig av sina erfarenheter från det hemska knivdådet för ett par månader sedan. Joakim Netz från högskolan i Jönköping och Mattias Axelson Handelshögskolan i Stockholm pratade om lärdomar från pandemin för det civila försvaret. Dessa dagar gav matnyttig information som jag kan ha användning av i mitt jobb framöver.

CORONAPANDEMIN är en tuff prövning för många av oss men nu minskar äntligen smittspridningen i Sävsjö kommun. Förra veckan rapporterades 2 fall och vecka 18 var det 9 fall. Jag vill säga tack till alla er som hjälper till att trycka ner smittspridningen genom att noga följa rekommendationerna. Smittspridningen minskar men faran är inte över men håller vi ut ett litet tag till kommer vi kunna få en sommar med lättade restriktioner.

SÅ ETT TAG TILL ÄR VI NOGA FRAMFÖRALLT MED ATT stanna hemma om du är sjuk, testa dig vid minsta symtom, hålla avstånd till andra, handla ensam, tvätta händerna ofta, hosta och nys i armvecket, arbeta hemifrån om du kan, vaccinera dig så snart du får möjlighet.