torsdag 11 februari 2021

Tillit tema för lärande nätverk med länskollegor

Symboler för två olika sätt att styra. Hierarkiskt med kontroll
och uppifrån perspektiv. Tillit med mer horisontell styrning
TILLITSBASERAD STYRNING är det man talar allra mest om i Sveriges olika offentliga verksamheter, när det gäller ledning och styrning. Vi som är ordförande i kommunstyrelser eller regionstyrelse i länet möts några gånger om året i ett "Lärande nätverk" med Jönköpings universitet som samordnare. Årets träffar har vi bestämt ska handla om just tillitsbaserad styrning.

FÖRSTA TRÄFFEN för året var under torsdagen och Marlene Ockander från Jönköpings University gav olika perspektiv på tillit.  Medverkade gjorde också Universitetslektor Joakim Netz. Joakim talade över ’Innovationsperspektiv på investeringar i ledarskapsutveckling`  Detta kanske inte låter så spännande men faktum är att hela dagen av information, föreläsning och samtal var både rolig och lärorik. 

EFTER ARBETSDAGENS SLUT blev det  afterwork med musik quiz. Alla hade skickat in en favoritlåt och sedan var uppgiften att för oss försöka para ihop låtarna med rätt personer. En tävling som visade helt nya sidor av kollegorna och en uppgift som var minst sagt svår. Den låt jag valde till tävlingen var Here we go again med Norah Jones och Ray Charles. En underbar låt med två mycket proffsiga musiker och sångsolister.