tisdag 23 februari 2021

Så roligt med med foton från förr

Henrik "i Släthult" Svensson, Gustav Carlsson i Föreberg,
Lars Hellgren och Vilhelm "Ville i Duggabacka" Karlsson.
DET DYKER nästan dagligen numera upp intressanta bilder på Facebook, bilder som ger minnen från svunna tider. Detta foto är från Filadelfiakapellet i Nya Hjälmseryd, det som nu är Suzzis café. Med på bilden är bland annat min farfar Gustav Carlsson i Föreberg. Han var ansvarig byggmästare för Filadelfiakapellet när det byggdes.

VÅR FAMILJ bodde förmodligen när bilden togs i bostadsvåningen som fanns i huset och vi var då församlingens vaktmästare. Lars Hellgren som också är med på fotot var anställd som evangelist och hade ett rum på nedre botten i det som kallades "Evangelistrummet". Jag skulle kunna gissa att bilden är tagen när de antingen välkomnar den nya evangelisten eller har avtackning för honom. Lars Hellgren var barnvakt åt brossan och mig emellanåt.

JAG TRÄFFADE FÖR NÅGRA ÅR SEDAN Lars på Jula i Jönköping och tog en bild och skrev några rader på bloggen som går att läsa på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2017/06/ikea-vill-skapa-en-battre-vardag-for.html?fbclid=IwAR0pSQnKbU5QvdJMP9Of8B9zhXIpPAPCXpFzZmmcwpfFaYsoOzQ-WKRvovY