torsdag 18 februari 2021

Tack för att du hjälper till att minska smittan!

ÄNTLIGEN KOM IDAG positiva uppgifter om coronasmittan i vår kommun. Under flera veckor har smittökningen var störst i Sverige men beskedet idag är att det nu är en betydligt mindre ökning. Senaste veckan är det 57 nya smittade som registrerats. Veckorna innan dess har vi legat på mellan 90-138 nya fall per vecka. Det är bra att vi vänt den negativa trenden, men det är för tidigt att pusta ut . Det är viktigt att betona att vi fortsatt har stor samhällssmitta i Sävsjö kommun och hela Jönköpings län.

LÄGET I VÅRA KOMMUNALA verksamheter är också betydligt bättre än på länge. Det är bara någon enstaka som är smittad i äldreomsorg och hemtjänst. Det är nu under tio personal inom socialförvaltningen som är smittad. Vaccinationerna fortlöper enligt plan. I princip alla som bor på äldreboende eller har hemtjänst är nu vaccinerade. Nästa vecka bedöms vi få tillräckligt många vaccindoser för att kunna erbjuda all personal inom äldreomsorgen sin första vaccinering. 

FÖR ETT TAG SEDAN gick jag ut med en videouppmaning om att alla måste hjälpa till att minska smittspridningen. Jag vill nu säga tack till er alla som har hjälpt till att vända trenden. Jag hoppas innerligt att vi nu kan hålla i och hålla ut ett tag till. När vi alla tillsammans hjälps åt kan kan vi klara oss igenom denna svåra tid på ett bra sätt!

HAR DU INTE SETT FILMEN ännu så kan du göra det på följande länk:
https://youtu.be/QoW15CvTkjA