fredag 5 februari 2021

Forum, schysst elektriker och uppmaning till dig

En ny Siemens induktionshäll är
nu installerad
KOMMUNALT FORUM, med oss kommunstyrelseordföranden och kommundirektörer, har idag haft ett digitalt möte om utvecklingsfrågor i kommuner och regionen.

DET VERKAR som fler och fler inser att digitala möten är bra och har så stora fördelar att det kommer bli många sådana möten också efter att pandemin är över. Jag tycker digitala möten i och för sig är lite mer tröttsamma men de sparar mycket tid. De är också bra för miljön!

HEMMA HOS OSS anlitar vi alltid Stockaryds Elbyrå och Tobias Stålgren med det elektriska i vårt hus. Vi har tidigare köpt alla vitvaror av honom och uppskattar att han tar ansvar för att det fungerar och alltid ger oss bra råd. För några dagar sedan gick vår spishäll sönder och Tobias råd var att inte reparera utan köpa en ny. Han undersökte alternativen och kom tillbaka med rådet att köpa en på nätet istället.  För just denna produkt ansåg han prisskillnaden för stor mellan hans pris och nätpriset. Som kund uppskattar vi Tobias ärlighet och att vi får rätt råd även när det inte gynnar hans företag. Vi köpte en ny fin Siemens spishäll via näthandel.  Vi anlitade förstås sedan Tobias för att hjälpa oss med montera in den nya elanslutningen. Stockaryds Elbyrå ett pålitligt företag  och Tobias Stålgren en mycket schysst elektriker!

UPPDRAGET ATT GÖRA EN COVID-video har jag inte fått tid att fixa idag heller. Det får blir ett jobb att klura på under helgen. Vi i kommunledningen har idag sammanställt och skickat ut en mycket kraftig uppmaning till dig och alla andra kommuninvånare som du kan läsa på följande länk:


Covid-19: Uppmaning till Sävsjö kommuns invånare

att stoppa smittspridningen


Publicerad: 05 februari, 2021 kl 13:47

För andra veckan i rad har Sävsjö kommun högst smittspridning i Sverige i förhållande till antalet invånare. Torsdagens statistik från Folkhälsomyndigheten och Region Jönköpings län talar sitt tydliga språk. Det är omöjligt att säga säkert varför smittspridningen är så hög i just vår kommun. Smittan är spridd i hela samhället.

Sävsjö kommun har tagit ett stort ansvar för att minska smittspridningen i våra verksamheter. Det har även våra föreningar, företagare och handlare med flera gjort. Sävsjö kommun har bland annat infört distansundervisning på gymnasiet och på våra högstadieskolor. Vi avråder från besök på särskilda boenden, vi har stängt ner våra arbetsplatser och jobbar hemifrån så långt det är möjligt. Vi håller våra inomhusanläggningar för idrott stängda tills kurvan pekar nedåt igen. Alla beslut har skett i nära dialog med regionens smittskyddsläkare.

Tyvärr verkar inte detta vara tillräckligt, vi måste göra ännu mer - tillsammans. Återigen behöver vi poängtera att var och en av oss invånare har ett personligt ansvar. Vi uppmanar därför alla invånare att ställa in, boka av och skjuta upp alla icke nödvändiga sociala kontakter de kommande veckorna. Vi kommer troligen leva med hög smittspridning i vår kommun några veckor till. Under den perioden måste vi alla göra uppoffringar:

Stanna hemma på sportlovet.

Undvik besök på våra äldreboenden tills vidare, även om vi inte har ett förbud och även om du eller din anhörige har blivit vaccinerad.

Umgås bara med personer i ditt eget hushåll.

Om du eller någon i ditt hushåll har förkylningstom ska alla i hushållet vara extra försiktiga i väntan på provsvar. Den du minst anar kan vara smittad.

Respektera covid-19-lagen och maxantalet besökare i butiker, idrottsanläggningar och gym. Fundera över om du måste gå dit!

Handla bara det nödvändigaste och planera dina inköp så att du inte behöver gå till affären så ofta.

Det vi vet har störst betydelse för att minska smittspridningen är att hålla social distans. Låt oss använda oss av den kunskapen.

Kommunledningen