tisdag 2 februari 2021

Stort intresse för utbildning om trädgårdsstäder

DET VAR MÅNGA som ville vara med när vi i trähusnätverket tillsammans med OBOS arrangerade en ”Digital utbildning om Trädgårdsstäder och Livet mellan husen”. Syftet med utbildningen var att starta en konstruktiv dialog kring planprocessen och vad som krävs för att kunna bygga eftertraktade bostadsområden med blandad bebyggelse, det som kallas Trädgårdsstäder. 

ATT VI TRÄFFADE helt rätt med detta tema visades av att vi var ungefär 60 personer som var inloggade under utbildningen. Jag tror ingen som kom med blev besviken. Det som presenterades var mycket inspirerande och intressant!  Först ut av föredragshållarna var arkitekten Erika Wörman som genom många bilder visade fördelarna med att bygga en mer blandad bebyggelse. Hon visade hur härligt det kan upplevas med miljöer som har gröna inslag, bänkar, små torg och naturliga mötesplatser. Hon lyfte också fram att färg, dofter och ljud är med och skapar attraktivitet för boende. Vi lyssnade till Ulrika Liiv som lyfte frågor som hållbarhet, utanförskap. Peter Stenfelt visade hur Industriellt byggande kan skapa attraktiva bostäder och Anna Svensson pratade om hur man jobbar med olika upplåtelseformer för att göra det enklare att komma in på bostadsmarknaden. 

DET BLEV EN inspirerande eftermiddag som visar på att våra husföretag har en kompetens som är långt större än att bara bygga hus. Företagen är beredda att ta ansvar och gå i spetsen för en utveckling för ett samhällsbyggande som skapar trivsel, trygghet och gör det enkelt också för unga familjer att kunna bo i hus och attraktiva boendemiljöer. En utbildningseftermiddag som gav mersmak!