torsdag 14 januari 2021

Roligt omdöme och fortsatt viktigt ta ansvar

 
Orange linje visar antalet sjukhusvårdade i länet. Blå linje visar antalet
intensivvårdade i länet. Grön linje visar de som vårdas i annat län/region
AV EN KOLLEGA på jobbet fick jag del av att det igår var en insändare i Smålands Dagblad med positiva omdömen om vår kommun. I insändartexten förs fram kritiska synpunkter på en grannkommun och så skriver "Vän av god hushållning" att "Titta på Sävsjö kommun. God hushållning. Skuldfri. Tryggt. Välskött. 

IBLAND FÅR VI RIS och ibland får vi ros! Det är roligt när det ges  positiva omdömen och det är bra att omvärlden ser vilken fin kommun Sävsjö är. När det i olika sammanhang också uttrycks och skrivs ger det energi och inspiration i det dagliga arbetet! 

ANTALET SMITTADE och vårdade på sjukhus med anledning av covid-19 är fortsatt högt i länet. Smittskyddsläkaren beskriver det som att länet hamnat på en hög platå och att en stadig minskning inte går att se i statistiken än. Det är därför viktigt att alla fortsätter ta ansvar och håller avstånd, undviker onödiga sociala kontakter med mera.  Vaccinationen löper på enligt plan i Sävsjö kommun. Vaccinering av våra äldre och mest sårbara invånare på exempelvis särskilda boenden pågår så fort som vi får tillgång till vaccindoser. Rådet är fortsatt att hålla i och hålla ut!