onsdag 6 januari 2021

Jakten på en mördare gör koppling till Sävsjö

JAKTEN PÅ EN MÖRDARE är en dramadokumentär som fått genomgående goda recensioner. Annette och jag har nu sett färdigt svt-serien som handlar om ett gäng poliser i deras arbete med att lösa det omtalade mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989.

DET ÄR EN DYSTER bild som målas upp och vi får se många trasiga människor. Samtidigt ges en intressant inblick i polisarbetet runt detta mycket uppmärksammade mordfall. I polisjakten handlar det mest om mordet på Helén men också om andra mordfall som skedde under 80- och 90-talet i södra Sverige. 

I SERIEN NÄMNS Jasminafallet här i Sävsjö och de kopplingar som mördaren Ulf Olsson hade till vår kommun. Jasminas försvinnande 1997 är fortfarande ett olöst mysterium. Efter att sett denna svt-serie inser man att Ulf Olsson skulle kunna ligga bakom Jasminas försvinnande likaväl som det kan finnas många andra orsaker. 

SVT SERIEN Jakten på en mördare är spännande, gripande och otroligt sorglig på samma gång. Serien är välgjord och man flyttas tillbaka till hur Sverige såg ut under de här åren. Det ges också en bra bild av de problem som fanns med polisens organisation och ledarskap. Jag tycker Jakten på en mördare är väl värd att se!