fredag 8 januari 2021

Kretslopp Sydost kommer bli bra för oss i Sävsjö kommun

NU HAR  SAMARBETET i det nya kommunalförbundet Kretslopp Sydost dragit igång med ett första direktionsmöte. 

DET VAR ALLDELES före semestern under förra året som vi i åtta kommuner beslutade att gå samman om hantering av avfall.  Vi har i våra kommuner insett att det är en stor utmaning att ta hand om hushållens ökande avfallsmängder samtidigt som miljökraven och kostnaderna ökar. Vi tillsammans med Vetlanda har hanterat de här frågorna bra fram tills nu. Med den här nya samverkan blir vi tillsammans ännu större och starkare. 

KRETSLOPP SYDOST HAR en hög ambitionsnivå och kommer jobba hårt för att tillsammans med våra hushåll minska avfallet. Om vi alla köper färre prylar av bättre kvalitet, återanvänder, säljer, skänker, lånar och byter med varandra så uppstår mindre avfall. Bättre för både plånboken och miljön. Det avfall som ändå uppstår ska vi genom förbundet fortsätta göra allt vi kan för att återvinna. 

FRÅN OCH MED I ÅR är det alltså Kretslopp Sydost som tar hand om ditt avfall. All service fortsätter som tidigare. Soporna hämtas som vanligt. Slamtömningen kommer som vanligt. Återvinningscentraler håller öppet som vanligt.

JAG ÄR ÖVERTYGAD om att detta nya samarbete kommer bli bra för alla oss innevånare i Sävsjö kommun!