torsdag 28 januari 2021

Oroande att vi har högst smittspridning i Sävsjö kommun

DET ÄR FÖGA SMICKRANDE att Sävsjö kommun har den högsta smittspridningen i hela landet just nu. I vår kommun finns 108 smittade per 10 000 invånare, och det är den högsta siffran av alla kommuner enligt statistik från Folkhälsomyndigheten. Ökningen av covid-smittade i Sävsjö är också störst i länet. Ökningen är 19,5 procent på sju dagar, jämfört med genomsnittet i länet som ligger på fem procent.

DET ÄR TUFFT läge i flera kommunala verksamheter och även en del företag har nu drabbats hårt med många sjuka. Positivt är att vaccineringen av de som finns i hemtjänst och på äldreboenden har gått bra. Många har för över en vecka sedan fått andra sprutan och torde nu vara skyddade. Min svärmor är en av de som fick andra sprutan för ett tag sedan och hon är nog mycket snart så gott som helt skyddad från Covid-19. Det känns mycket bra för oss!

JAG UPPMANAR dig i att hålla i och hålla ut i att följa råd och anvisningar! Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma om du har minsta symptom och var särskilt försiktig om du är i en i riskgrupp. Satsa på att ringa eller mötas via digitala mötesplatser i stället för fysiska möten. Om du känner symptom ska du snarast testa dig för Covid-19. Regionen har nu ökat kapaciteten för testning så den räcker till alla.