onsdag 8 april 2020

Uppskattat samtal med Eva Nordmark

Arbetsmarknadsminister
Eva Nordmark
ARBETSMARKNADSMINISTER Eva Nordmark ringde idag för att samtala om främst läget i Sävsjö kommun men också i Jönköpings län. Det blev ett mycket bra och uppriktigt samtal om vårt och regeringens arbete med coronakrisen. Vi samtalade om vikten av korrekt information och om arbetet med personalförsörjning för vård och omsorg. En viktig del handlade om hur vi upplever våra kontakter med företagen och arbetsförmedlingen.

ETT AV MINA MEDSKICK till regeringen handlade om hur viktigt det är att redan nu vidta åtgärder så småhusindustrin kan få bra och långsiktiga villkor. Trähusföretagen är en viktig del av vår arbetsmarknad men också en viktig aktör för att försörja Sverige med bostäder.

JAG TYCKER DET VAR ett föredömligt initiativ av arbetsmarknadsministern att slå en signal till mig för ett samtal. Det visar på gott ledarskap och en insikt att det är ute i kommunerna som Sverige levererar välfärd. Jag uppskattar samtalet med Eva Nordmark och önskar henne lycka till i sitt mycket viktiga arbete.