torsdag 16 april 2020

Regionalt företag har snabbt utvecklat krisverktyg

DET VAR INTRESSANT att under dagen få del av den videotjänst som snabbt utvecklats för dataprogrammet Netpublicator. 

SEDAN MÅNGA ÅR år har vi i vår kommun allt mer gått över till att skicka ut digitala handlingar. Från denna mandatperiod har det införts fullt ut i kommunens olika beslutande församlingar. Vi har också börjat använda programmet Netpublicator. Detta program hjälper oss att digitalt skicka ut handlingar och ger oss politiker bra möjlighet att läsa och anteckna.

ANVÄNDANDET AV digitala handlingar samtidigt som vi försöker genomföra fler möten via video har dock inte fungerat bra. För att råda bot på detta har därför Netpublicator, med anledning av coronakrisen, snabbt tagit fram en videotjänst som integrerats i programmet. Dagens test av denna nya funktion verkar lovande och vi ska nu pröva i lite större skala. Jag tror detta kan vara en bra lösning till vår kommuns politiker.

NETPUBLICATOR ÄR utvecklat i vårt län och företaget har fått flera utmärkelser för sitt sätt att ge ny teknik en praktisk användning.  Jag tycker det är lite extra roligt att kunna använda produkter från ett företag som har sin bas i vår region!