söndag 26 april 2020

Förgätmigej - lyskraft och energi även om liten

En Förgätmigej i skogskanten hemma hos oss
MITT NYA MAKRO-objektiv är favoriten på kameran just nu. Det är fascinerande att med objektivets hjälp komma riktigt nära och göra upptäckter i det lilla jag inte tidigare sett. Dagens foto är på en Förgätmigej som är endast ett par millimeter i omkrets men så vacker. Även i det riktigt lilla finns lyskraft och energi bara man får upp ögonen för det.

VI I SÄVSJÖ KOMMUN kanske av en del räknas som små och mindre betydelsefulla. Men det är en felbedömning. I vår välskötta kommun finns engagemang och stolthet.  Om vi, som i veckan, blir nedvärderade som slösaktiga och oansvariga kliver vi fram och säger ifrån.

EBBA BUSCH firar fem år som partiledare. Jag har lyssnat till Ebba både igår på lördagsintervjun i P1 och idag i  TV4:s Nyhetsmorgon. Kristdemokraterna har under så många år nedvärderats och förminskats av media och andra partier. Men Ebba har likt en förgätmigej visat en oerhörd lyskraft och energi. Numera är Ebba en av landets populäraste partiledare och hon har lyft kristdemokraterna upp på stadig mark långt över riksdagsspärren. Grattis Ebba till fem lyckosamma år som partiledare!

DAGENS GUDSTJÄNST blev från kommunens minsta ort, Rörvik. En mycket proffsig webbsändning från Rörviks frikyrka med bra sång och en tänkvärd predikan av Stefan Norberg. En stor tillgång för vår kommun och särskilt för Rörviksbygden att, om än liten, ha en så hängiven kristen församling.

SÅ HÄR EN LEDIG DAG har det blivit extra tid att spela på mitt Eufonium. Just nu övar jag på sånger hämtade ur den klassiska sångboken "Einar Ekbergs Amerika repertoar". Just idag har jag särskilt övat på "Gå bönernas bro".  Du kan höra den i original med Einar Ekberg och Göran Stenlund på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=2rXj83OXc_o

KÄRA BLOGGVÄN, låt ingen trampa på dig. Även om du själv ibland kanske har lätt att nedvärdera dig och självförtroendet kan vackla så ska du veta att du är viktig och värdefull. Likt en Förgätmigej har du också lyskraft och energi. Ta väl hand om dig!