torsdag 23 april 2020

Nyttig nässelsoppa och terminal satsar på utveckling

Nu har de nyttiga nässlorna kommit
DAGENS BOLAGSSTÄMMA och styrelsemöte med Stockarydsterminalen AB visar att föregående år var ett av de mest framgångsrika sedan terminalbolaget bildades. Coronakrisen påverkar verksamheten just nu men sett till hela året är bedömningen att det blir ett positivt resultat också för 2020.

STOCKARYDSTERMINALEN har en potential att utvecklas. En viktig åtgärd för att möjliggöra detta är att förlänga det parallellspår som terminalen har utmed stambanan med ytterligare 100 meter. En sådan förlängning ger terminalområdet kapacitet att ta emot tåg med längder upp till 650 meter. Stockaryds terminalen AB planerar för ett sådant spårbygge och Sävsjö kommun föreslås köpa in erforderlig mark till detta. En förhoppning är att bygget ska kunna genomföras under detta år men det kan bli försenat till en bit in på år 2021.

IGÅR OCH IDAG HAR jag under skogspromenaden plockat nässlor. Min kära hustru har på de här första späda nässlorna gjort en riktigt god och nyttig soppa.  Nässelsoppa sägs vara rik på c-vitamin och innehåller mycket järn och andra viktiga mineraler som är bra för oss. Nässlor är inflammationshämmande, bra vid eksem och för blodet. Om det är sant eller inte vet inte jag, men det känns nyttigt att äta denna mustiga vårprimör.  Nässelsoppa är en härlig vårmat som rekommenderas!