måndag 18 mars 2024

Försvar, IT-säkerhet, bemanningsenhet och hjärtstartare

Information om IT-säkerhet av Marina Brtan
KOMMUNFULLMÄKTIGE hade två viktiga informationer vid måndagskvällens sammanträde. Regementschefen vid Ing2 i Eksjö, Per Åkerblom, gav information om försvarsfrågor. Marina Brtan är IT-chef på Höglandsförbundet och hon berättade om arbetet med IT-säkerhet.

NÄR DET GÄLLER IT-säkerhet gavs en tydlig uppmaning till oss politiker om att ta cybersäkerhetsläget på allvar. Enligt Marina handlar det inte OM vi blir drabbade utan NÄR. Vi behöver se till att vara förberedda och alltid ha en plan B i beredskap. Ett systematiskt IT-säkerhetsarbete är nödvändigt och vi måste vara förberedda för att ta snabba beslut när något inträffar.

I ÖVRIGT så var på ärendelistan beslut om att avveckla bemanningsenheten och att avstå samverkan inom avgiftshandläggning kopplat till dataprogrammet Combine. Två motioner och ett medborgarförslag hanterades. Mest positivt behandlades ett förslag från vänstern om hjärtstartare. Beslutet blev att finansiera hjärtstartare som är åtkomliga dygnet runt till föreningslokaler runt om i kommunen   

SE KOMMUNFULLMÄKTIGE I MARS på följande länk:
 https://savsjoplay.screen9.tv/media/ULIrjwKmYclezbGuW-LZog/kommunfullmaktige-18-mars