fredag 8 mars 2024

Bra av Gudrun och Camilla på Internationell kvinnodag

Camilla Rinaldo Miller och Gudrun Brunegård är 
båda riksdagsledamöter för kristdemokraterna

VARJE ÅR DEN 8 MARS är det Internationella kvinnodagen. Denna dag instiftades av FN 1978 och syftar till att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Den här dagen är viktig för trots att det har skett stora förbättringar genom åren så är det globalt sett bedrövligt illa på många håll.

Gudrun Brunegård och Camilla Rinaldo Miller har i år på denna dag skrivit en viktig och tänkvärd debattartikel. Gudrun samarbetade jag med i samband med en valutvärdering som gjordes nationellt för några år sedan. Camilla är från grannkommunen, Värnamo, och vi jobbade flera år tillsammans i länets distriktsstyrelse. Camilla var också under en tid, liksom jag, kommunfullmäktiges ordförande. Det är mycket bra att Gudrun och Camilla som är två av våra allra skarpaste och skickligaste politiker engagerar sig för att uppmärksamma kvinnors ojämnställda situation utöver världen!

I DEBATTARTIKELN skriver de bland annat att jämställdhet är en högprioriterad fråga och att Sverige spelar en viktig roll för att öka trycket på länder som tar emot biståndsmedel för att jobba med jämställdhet. De lyfter fram att för oss kristdemokrater är jämställdhetsarbetet i grunden en fråga om människosyn. De slår fast att människovärdet är okränkbart och gäller alla. Därför krävs krafttag mot ojämställdhet och skadliga normer som begränsar kvinnor och flickors frihet och rättigheter världen över.

DU KAN LÄSA hela debattartikeln som finns i Global Bar Magazine på följande länk: https://globalbar.se/2024/03/nu-maste-vi-starka-arbetet-for-jamstalldhet/