torsdag 21 mars 2024

Energicentrum ger gratis och opartiska råd

Vid dagens besök på  Energicentrum blev
jag glad över att se exempel på hur man
kan renovera gamla fina fönster till att
bli energisnåla.
EN STYRGRUPP FÖR Energicentrum är ett av de uppdrag jag har den här mandatperioden. I denna verksamhet erbjuds en opartisk och oberoende energi- och klimatrådgivning till invånare, föreningar och företag i kommunerna Jönköping, Habo, Mullsjö, Vaggeryd, Sävsjö och numera också Vetlanda.

VID DAGENS MÖTE fick vi en genomgång av alla aktiviteter och besök som gjorts under föregående år. I spåren av höga el-priser, risk för effektbrist och oro i omvärlden har efterfrågan på energirådgivning varit mycket stor. Frågorna har ofta handlat om solceller och värmepumpar men också om energibesparing. 

EN VIKTIG SERVICE är att Energicentrum hjälper till med att granska offerter och fakturor åt privatpersoner. Man kan också informera om aktuella möjligheter till bidrag och stöd för investeringar när det gäller energi och klimat.

VILL DU OCKSÅ gratis ha konkreta tips om hur du minskar din energiförbrukning så kontakta Energicentrum. Mer information och kontaktuppgifter hittar du på följande länk: https://energicentrum.se/

DU KAN PÅ Instagram se en reklamfilm om Energicentrum på följande länk: https://www.instagram.com/p/C0ya-KhBUFl/