torsdag 28 mars 2024

Skärtorsdag och fin begravning av Göta

VI ÄR PÅ VÄG IN I PÅSKEN och det var på skärtorsdagen som vi påminns om hur Jesus och lärjungarna samlades för att fira påskmåltiden. Nattvarden instiftades och det firar vi som kristna över hela världen. Jesus går ut till Getsemaneträdgården för att be. Han blir förrådd, övergiven och förnekad i ett otroligt drama som handlar om död, försoning och uppståndelse.

DEN HÄR SKÄRTORSDAGEN kom detta budskap att för oss kännas särkilt nära och aktuellt med att vi under dagen varit på en varm, fin begravningsgudstjänst för Göta Svensson. Hon har nu lämnat jordelivet men vi har en stark förvissning om att hon genom sin starka gudstro också fått del av uppståndelsekraften och vi kan åter få mötas en gång i Guds himmel.

GÖTA HADE sina rötter i Hjälmserydsbygden och bodde stor del av livet i Kroxhylte tillsammans med sin make Bertil. Hon var född nästan samtidigt som min pappa, Laile, och var en del av den stora kristna väckelse som gick över trakterna på 30-40-talet. Bertil och Göta var starka profiler som jag minns väl ända sedan jag som mycket liten träffade på dem vid från mötena i Filadelfiakapellet i Nya Hjälmseryd. 

VI INNESLUTER i våra böner alla nära och kära som sörjer Göta Svensson.