söndag 1 oktober 2023

Flytt till Stockaryd och cykeltur till Sävsjö

DEN HÄR HELGEN har vi haft förmånen att få flytta hem vår yngste son med fru till ett hus i Stockaryd. En del formalia är kvar innan huset är deras men en överenskommelse är klar och de har kunnat lämna sin lägenhet och börjat flytta in grejor i väntan på att huset inom kort blir helt deras. Det är roligt att de som ung familj väljer att bo i vårt samhälle och satsar på att göra iordning ett hus. Förstås extra roligt för oss att ha dem på nära håll!

DET VAR EN HÄRLIG barnkör från Lammhult som medverkade på söndagens gudstjänst i Frikyrkan. En familjegudstjänst som lockade många besökare och där också Franz Hagman i sin predikan talade lättförståeligt och kort om ljus utifrån ett bibliskt perspektiv. Han använde ett stearinljus för att visa ljusets kraft att tränga undan mörkret.

EFTER EN GOD vegetarisk lunch på Södergården cyklade vi till Familjebadet i Sävsjö. Min fru har kunnat köpa elcykel som en personalförmån inom Sävsjö kommun. Vi har numera varsin elcykel och vi försöker att med dessa minska vårt bilåkande och därmed bli lite miljösmartare. Med mer cykling får vi samtidigt välbehövlig motion och frisk luft som bonus. Dagens cykeltur på ca 3 mil gick galant och det var skönt och lätt att cykla på småvägar över Ärnanäs och Örsby fram och tillbaka från Sävsjö. Skönt att få en paus på mitten med en stunds simning i familjebadets fina bassänger.