tisdag 24 oktober 2023

Bra förslag från kommunalrådspraktikant

Maria Ivarsson skrev en fin artikel i Smålands Dagblad
om Agnes praktik hos mig
ETT MEDBORGARFÖRSLAG om att kommunen borde ta tillvara överbliven mat i äldreomsorgen fanns med på  gårdagskvällens fullmäktige. Jag blev lite speciellt glad när jag såg att det var ett förslag från Agnes Karlsson!

AGNES ÄR EN AV DE som varit på praktik hos mig under åren som kommunalråd. Under praktiken gick vi bland annat igenom ärendehantering och hur man tar beslut i en kommun. Agnes var en intresserad och engagerad praktikant och det är roligt att hon nu använder ett av kommunens verktyg för att bidra till en positiv förändring!

DET FINNS EN förbättringspotential i hur vi hanterar mat inom både socialnämndens och barn- och utbildningsnämndens verksamheter. Möjligheten att göra matlådor är något som många andra kommuner praktiserar och det borde gå att ordna också i vår kommun. Medborgarförslaget ligger rätt i tiden eftersom vi i så sent som i juni antog ett Grönt hållbarhetsprogram i vår kommun där ett av målen är att minska matsvinnet inom kommunen. Gårdagens beslut var att remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning och så småningom kommer det tillbaka till fullmäktige men då med ett färdigberett förslag till beslut.

LÄSA GÄRNA ARTIKEL av Hannes Björklund, i Smålands Dagblad, om Agnes och hennes medborgarförslag på följande länk: https://www.smalandsdagblad.se/2023-10-24/agnes-18-vill-minska-kommunens-matsvinn-kanske-kan-gora-matlador

LÄS MEDBORGARFÖRSLAGET på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2023/10/maria-ivarsson-skrev-en-fin-artikel-i.html