tisdag 10 oktober 2023

Bra att regeringen agerar och visar stöd för Israel

En israelisk man som precis förlorat hela sin familj och sitter
bland ruiner med sina barns nallar och leksaker.
Det Hamas nu gör är så obarmhärtigt hemskt.
DET ÄR RÄTT AV regeringen att visa tydligt stöd till Israel och uttrycka sin avsky mot den skoningslösa terror som Hamas håller på med. Dagens besked om att man omgående stoppar allt bistånd som inte är rent humanitärt är ett bevis på handlingskraft som är nödvändigt i detta läge.

JAG HAR DE SENASTE DAGARNA följt rapporteringen om Hamas fruktansvärda angrepp mot civila och oskyldiga i Israel. Dagligen kommer bilder och filmer på avskyvärda handlingar.  I skrivande stund kommer bilder från en Kibbutz där Hamas halshuggit 40 bebisar. Det denna terrororganisation genomför är en våg av helt skoningslös slakt av oskyldiga civila. Allt sker på en nivå som är så förfärande och brutal att jag inte har sett något liknande tidigare. Man blir mållös och kan inte förklara eller begripa det som kan få männikor att bli sådana här djävulska monster. Det är ren ondska och inget annat. Det känns också förfärligt att se hur ledare för islam hetsar sina följare till att fortsätta terrorn och utvidga den över världen.

HELT KLART MÅSTE vi svenskar sluta vara naiva och klarsynt se att bakom det som sker finns religiösa fanatiker som är kopplade till islam.  Det finns numera massor av sådana islamister  här i vårt land. En del av dem viftar med flaggor, tutar med bilar, skränar och jublar på våra gator och torg när man firar Hamas fruktansvärda övergrepp. Jag kan inte se annat är att dessa som nu öppet stödjer terrorism  ska behandlas som IS-sympatisörer, de ska utvisas, fängslas och samhället måste visa vad det står för. Sveriges politiker borde fortsatt visa ryggrad och agera snabbt och resolut.

DET SOM FÖR MIG KÄNNS VIKTIGT är att innesluta alla dessa som drabbats av Hamas terrorattacker i mina tankar och böner.