tisdag 17 oktober 2023

Omtanke, böner och kärlek till de familjer som drabbats

TV-bilder visar hur männikor i Bryssel
flyr under beskjutning
 
DET ÄR OMÖJLIGT att sätta ord på all den ondska som fyller nyhetsrapporteringen. Skjutningen av svenska fotbollssupporters i Belgien är det som nu har fokus och det är så fruktansvärt.

DET SOM HÄNDER är ytterst ett angrepp mot oss alla och den demokrati och yttrandefrihet vi har i vårt land. I Belgien uppmanades supporters att ta av sig sina blågula kläder för att inte bli måltavlor för mer terrorister. Det var förstås rätt i i går, men vi får inte framöver vika ner oss för hot. Vi måste kunna fortsätta bära våra blågula färger med glädje, stolthet och i trygghet.

MED ALL TERROR som drivs av fanatiska islamister var det fint att läsa hur Islamiska förbundet och dess imamer tydligt uttryckte sitt avståndstagande till det som nu sker genom följande uttalande "Sveriges imamråd vill utrycka sin avsky och fördöma med starkaste ordalag dessa horribla attacker mot oskyldiga i Bryssel och manar till enhet mot terrorismen i alla dess former.." Mer sådant behövs men tyvärr är tystnaden ofta total som exempelvis när Hamas gjorde det bestialiska angreppet på Israel. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa förståelse, så väl som möjlighet att leva i fred och frihet.

ALL OMTANKE, böner och kärlek till de familjer som drabbats!