tisdag 20 september 2022

Samstämmighet om vad som är viktigt

Inom området Barn- och Unga
redovisades arbetet med expertgrupper.
Här ett förslag till till praktisk
och färggladare insamling av skräp som en
expertgrupp med barn tagit fram.
EN VIKTIG DEL i den politiska styrning av kommunen är att vi i fullmäktige fastställer fokusområden.  Under tisdagen har vi haft en strategidag för ledande politiker och tjänstemän för att samtala om de fokusområden vi har nu och samtala om förändringar och förbättringar av dessa.

UNDER STRATEGIDAGEN gjordes en omvärldsspaning där vi utifrån ett lokalt, nationellt och globalt perspektiv fick en samlad bild. Det är bara att konstatera att vi har en rad stora utmaningar att hantera utifrån el-priser, inflation klimatförändringar med mera.

MIN UPPGIFT var att på slutet sammanfatta dagen. Det jag poängterade var det positiva i samstämmigheten om att de fokusområden vi har bör gälla för en period till. Det är fortsatt angeläget att jobba med Barn- och Unga, Hållbarhet, Näringsliv, Arbetsmarknad och Kompetensförsörjning. Jag lyfte också hur viktigt det är att vi som ledande politiker och tjänstemän kliver fram och visar på hopp och möjligheter i en tid som kan upplevas som tung. Jag avslutade med vikten av satsning på mötesplatser och civilsamhälle.

Tack Kristin, Marianne med flera för en bra ordnad strategidag!