fredag 16 september 2022

Bra med Thomas och Benjamin som förhandlare

Partiernas förhandlare efter förra valet var Björn Svensson, Runa Jansson,
Conny Karlsson, Sten-Åke Claesson, Thomas Wilhelmsson,
Daniel Karlsson och Christer Sjögren. 
NU BÖRJAR SNART förhandlingarna mellan partierna om vilka som ska styra vår kommun. En tradition är att det största partiet tar initiativet och håller i ledningen för förhandlingarna. Det innebär att vi Kristdemokrater tar på oss detta ansvar.

FÖR ATT LEDA förhandlingarna har vi utsett Thomas Wilhelmsson som nog är den mest erfarna och skickliga förhandlaren i länet. Till sin hjälp har han Benjamin Petersson som är vår yngsta politiker i kommunen. Dessa båda i samarbete står för historia, erfarenhet men också nytänkande.

CARINA PÅ kommunkansliet håller nu på att forma en sammanställning med alla de politiska uppdrag som ska fördelas vid förhandlingarna. Det är alltid vid varje mandatperiod en del förändringar som skett och som måste tas hänsyn till. Jag har tagit på mig att hjälpa till med att granska och komplettera sammanställningen.

FÖRHANDLINGARNA kommer att pågå under några veckor och det är bra om det vägs in hur många röster de olika valsedlarna har fått och hur kryssen är fördelade innan man slutligt bestämmer fördelningen. Det är angeläget i en demokrati att folkets vilja så långt möjligt ges avtryck i det politiska styret för kommande mandatperiod.