lördag 10 september 2022

Bemötande av falsk information från lokala M

DE SENASTE DAGARNA har Moderaterna allt mer intensivt spridit felaktiga och osanna uppgifter. Det som torgförs är att ”Moderaterna säger stopp! Ingen renovering av Sävsjö torg för 32 miljoner!”

VI I DEN NUVARANDE styrande majoriteten anklagas för att i budgeten tagit ställning för satsningen och i budskapen föreslås sedan andra investeringar som anses viktigare. Vi bemöter i ett uttalande denna felaktiga propaganda. Läs uttalande här: 



 Sävsjö 2022-09--09 

Bemötande av falsk information från moderaterna 


Tillsammans vill vi härmed bemöta ett oschysst påhopp och felaktig propaganda som just nu sprids. Det som torgförs är att ”moderaterna säger stopp! Ingen renovering av Sävsjö torg för 32 miljoner!” Vi i den nuvarande styrande majoriteten anklagas för att i budgetbeslut tagit ställning för denna satsning och i budskapen föreslås sedan andra investeringar som anses viktigare. 

 Vad är fakta om satsningarna på Sävsjö centrum? 

I ett förslag som arbetats fram och redovisats för oss politiker visas hur Sävsjö centrum kan förbättras och göras mer attraktivt för besökare och handel. Det får ökad tillgänglighet utifrån önskemål från personer med funktionsvariation och det skapas skuggytor. Promenader och cykling prioriteras utifrån fastställd gång-och cykelplan. Särskilt fokus ges till barn och unga som på ett bättre och tryggt sätt ska kunna cykla genom centrum till skolan. Det sker utbyte av ledningsnät och byts till energismart belysning. Till detta kommer klimatanpassningsåtgärder för att underlätta för värmebölja och skyfall. Denna förbättring och modernisering av Sävsjö centrum ska göras genom samarbete och medfinansiering av Trafikverket till 50 procent. Inom samlade investeringsmedel för nästa år kan behövas en summa för projektering. Vi har i kommunens budget sedan avdelat 8 miljoner för 2024 och 8 miljoner 2025. Om det blir beslut om medfinansiering kommer förslaget till nytt beslut i Sävsjö kommun. 


 Vi vill ha ett levande centrum 

Vi vill ha ett levande centrum och känner ett ansvar att göra det vi kan för att ge förutsättningar för etablering av handel och för att få centrum till en levande mötesplats med många besökare. 

Viktiga kommunala investeringar 

I de flesta av de investeringar som moderaterna påstår att man vill satsa på tycker vi precis likadant. Vi ser det angeläget att öka takten på renovering av kommunala byggnader och avsätter nästan 40 miljoner för det i nästa års budget. Vi ska se till att det blir bra bostäder för äldre i alla tätorter, att det byggs förskolor i Vrigstad och Stockaryd och mer. Hela den budgetöverenskommelse vi gjort för 2023 och alla de satsningar vi gör kan du läsa på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/2022/06/budgetoverenskommelse-med-stora.html

 Vi vill ha fortsatt gott samarbete 

Vi tycker det är viktigt med gott och ärligt samarbete i politiken och tar avstånd för den smutskastning som skett i valrörelsens slutskede. Vi ser det som nu sker som undantag och hoppas på bra och ärliga relationer mellan alla partier under kommande mandatperiod. 

Tycker du också det är viktigt med ett levande Sävsjö centrum och en offensiv satsning på investeringar i enlighet med vårt budgetförslag ska du rösta på något av våra partier på söndag! 

 Stefan Gustafsson Kristdemokraterna

Christer Sjögren Socialdemokraterna

Christer Sandström Centern