onsdag 14 september 2022

Med Wildstar till Hjortsberga för Leader Linné

Hjortsbergagården
DET VAR FINT HÖSTVÄDER och jag tog min Yamaha Wildstar motorcykel till Hjortsberggården för möte om Leader Linné. Hjortsbergagården är en kurs - och lägergård  som ligger vackert vid Sjöatorps sjön i utkanten av Hjortsberga samhälle. En mindre tätort som ligger vid väg 25 mellan Ljungby och Växjö.

VI SOM FAMILJ har varit här genom åren några gånger och vi har också varit på församlingsdagar förlagda till Hjortsbergagården. En trevlig plats där jag har en del fina minnen. 

LEADER LINNÉ Småland är en organisation där vi samverkar om EU-projekt. Med är ett antal kommuner där de flesta finns i Kronobergs län. En ny programperiod är på gång och vi fick en presentation av hur arbetet planeras. Vi i Sävsjö kommun har bestämt oss för att fortsatt vara med i Leader Linné eftersom vi tycker samarbetet här fungerat väl och har upplevts som positivt. Sävsjö kommun gränsar ner mot Kronobergs län och Växjö och Alvesta kommuner. För oss är det därför viktigt att odla goda kommunala relationer också söderut. Leader Linné Småland är en bra arena för detta gränsöverskridande arbete. Samarbetet om EU-medel har också visast sig ge goda möjligheter till finansiering av olika utvecklingsprojekt i vår kommun.

VID DAGENS SAMTAL lyfte jag in frågan om hur vi med samarbetet i Leader kan stödja föreningar och företag utifrån de bekymmer som nu upplevs med ökade kostnader för el, inköp med mera. En fråga som fick starkt gensvar och arbete för att undersöka möjligheterna för detta kommer inledas.