fredag 23 september 2022

Per Danielsson sannolikt ny ordinarie i regionen

Per Danielsson
DET ÄR GLÄDJANDE ATT det nu verkar mycket troligt att Sävsjö kommun och Kristdemokraterna får ett ordinarie mandat i Regionfullmäktige! 

LÄNSTYRELSEN räknar först röster till riksdagen, sedan till kommunerna och slutligt röster i regionvalet. Idag har samtliga distrikt räknats färdigt i regionvalet i Jönköpings län och  Per Danielsson får hela 297 kryss. Protokollet har inte kommit men det torde vara högst sannolikt att Per får en ordinarie plats i regionfullmäktige. Kristdemokraterna beräknas få tre mandat från Höglandet och Per står på tredje plats samtidigt som toppnamnet Mia Frisk troligen kommer in i en annan valkrets.

PER VAR ENDA kandidat från Sävsjö kommun som var placerad så att han hade rimlig möjlighet att komma in och det verkar alltså bli så. För oss i Sävsjö kommun är det värdefullt med representation i regionfullmäktige och gärna i nämnder som den som handlar om Trafik, Infrastruktur och Miljö. Det är i denna nämnd som vi kan få stöd för ombyggnad av riksväg 30, se till att det blir bättre kollektivtrafik och en ny busslinje Värnamo-Eksjö bland annat.