torsdag 8 september 2022

Möte om kommunikationer i Gummifabrik

Kampanjande utanför Tempo i Stockaryd

ALLA VI MED UPPDRAG som ordförande i länets kommunstyrelser träffades idag på Gummifabriken i Värnamo. Vi fick en presentation av en tekniskt fulländad mötesslokal för digitala möten. Viktigast var en dialog med regionpolitiker från den nämnd som ansvarar för tåg, bussar och vägar.


JAG LYFTE FRÅGAN om hur vi snabbare kan få fram färdiga åtgärdsplaner på ombyggnad och nybyggnad av vägar. Jag tog riksväg 30 som exempel. Enigheten var stor om att kommunerna tillsammans med regionen behöver arbeta mer aktivt tillsammans och gentemot Trafikverket sätta en tydligare agenda.  Dilemmat är att om vi i kommunerna vill ha mer och snabbare åtgärdsplaner så är det troligt att man också önskar kommunal medfinansiering.  

UNDER EFTERMIDDAGEN blev det valkampanj på parkeringen som ligger intill Tempo i Stockaryd. Många trevliga samtal även om det mot slutet kändes lite kylslaget.

KOM GÄRNA OCH besök oss när vi i morgon fredag gör vår sista kampanjdag. Förmidagen är vi på torget i Sävsjö och får då besök av riksdagskandidaten Camilla Rinaldo Miller. Under eftermiddagen finns vi utanför Jotos/Hemköp i Vrigstad mellan 15 och 17. Kom gärna och gör ett besök. Nu är det sista chansen att tävla om en ny cykel. Vi bjuder på kaffe och kakor! Under förmiddagen har vi med Margareta "Maggan" Svensson som säljer väskor till förmån för Carryalifebag.