måndag 14 februari 2022

Vill du vara med och rädda IOGT-föreningen i Sävsjö?

IOGT-lokalen i Sävsjö
EFTER ATT TIDNINGEN häromdagen skrivit om att vi i kommunstyrelsens är bekymrade över nedskräpning och dålig ordning runt Iogt fick jag samtal från Simon Brehmer.  Simon är utsedd som tillfällig ordförande och han berättade att det tyvärr är ett mycket komplicerat och besvärligt läge i föreningen. Det är så illa att hela föreningen föreslås läggas ner vid ett årsmöte den 24 februari.


DET ÄR OERHÖRT TRAGISKT att föreningen IOGT-NTO 369 Välgång är på väg att försvinna. En förening som har funnits i Sävsjö över 130 år. En ideell förening med goda och demokratiska värderingar. En förening som i alla år kämpat för sin "Vision om ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv." En förening som varit en kulturbärare på orten med teater, ungdomsverksamhet och som bidragit till sammanhållning och gemenskap för många.

DET SOM NU BEHÖVS för att rädda denna anrika fina förening är en ny styrelse som kan räta upp verksamheten och se till att det blir ordning och reda. En styrelse som kan börja värva nya medlemmar och som kan sköta lokalen och den på tomten nybyggda skateparken. Är du intresserad av att vara med och rädda Iogt? Hör gärna av dig så kan vi samtala om en plan för att rädda denna viktiga förening och dess verksamhet.