torsdag 3 februari 2022

Glädjebesked om att vi nu lämnar pandemin bakom oss

Pressträffen med regeringen

VID EN PRESSTRÄFF informerade statsminister Magdalena Andersson om att regeringen kommer häva merparten av alla covid-19-relaterade restriktioner från den 9 februari. Det är så skönt att andelen vaccinerade är så högt och att omicron bedöms ge så milda symptom att Sverige nu följer efter andra länder och släpper på restriktionerna.

DET ALLMÄNNA RÅDET om att stanna hemma vid symptom kvarstår tills vidare. Därtill kommer särskilda rekommendationer att gälla för ovaccinerade, bland annat råd om att fortsatt undvika trängsel och stora folksamlingar.

DET ÄR ETT STORT GLÄDJEBESKED att pandemin anses vara över och att därmed samhället kan återgå till ett normalläge och vi alla äntligen kan börja umgås som vanligt!

FÖR OSS SOM KOMMUN gäller att att anpassningen till ett läge utan restriktioner görs klokt och succesivt. Vi har fortsatt hög smittspridning och det är mycket ansträngt i en del verksamheter. Särskilt svårt är det på en del håll att klara bemanningen för att många i personalen är sjuka. Jag bedömer att vi kommer fortsätta minst februari ut med mestadels digitala möten och rekommendera de som kan att jobba hemifrån. Vi måste också förhålla oss till att många är slutkörda och trötta efter ett tufft arbete under pandemin.  Men nu kan vi äntligen se fram mot ljusare tider och vi kan förhoppningsvis mycket snart lämna pandemin bakom oss!