onsdag 2 februari 2022

Ideologisk grund slogs fast av Ebba i SVT 30 minuter

DE SENASTE dagarna har kristdemokraternas ideologiska grund varit i medias intresse. Allt började med en intervju i Dagens Nyheter. I onsdagskvällens SVT-program 30 minuter var ideologi en stor del i intervjun av KD-ledaren Ebba Busch.

 JAG TYCKER att Ebba ofta är tydlig med det som är kristdemokraternas ideologi och våra grundläggande värderingar. Men en del har påstått att Ebba är försiktig med att ge omdömen om Sverigedemokraternas rötter som är tvärtemot de som är kristdemokraternas. Jag tycker därför det var välgörande att Ebba mycket tydligt nu deklarerat att hon tycker det tar emot att samtala med SD.
I DN säger Ebba om att samtala med SD  "Det är ju inte en lätt fråga utifrån att vi är ett värderingsdrivet parti. Vi grundades som en motrörelse till nazismen, och jag ser det som ett enormt underbetyg att ett parti som ändå har rötter i nazismen, och kopplingar till nazismen in på 90-talet i Sverige, kom in i riksdagen". 

VI SOM HAR VARIT MED länge i Kristdemokraterna välkomnar tydligheten om det som är vår ideologi och värdegrund. Vi ska och måste alltid ompröva vår politik men ska aldrig rucka på det som är vår grund. 

LÄS MER OM VÅR IDEOLOGI på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2022/02/ideologisk-grund-slogs-fast-av-ebba-i.html#more