tisdag 15 februari 2022

Borde inte revision också lyfta den positiva sidan?

Artikel i dagens tidning
I EN ARTIKEL i lokaltidningen uttrycker kommunrevisionens ordförande att han är bekymrad över konsekvenserna om företag som hyr av kommunala bolaget ABSI bryter sitt hyreskontrakt. Han menar att en "Lågkonjunktur kan få allvarliga konsekvenser för Sävsjö kommuns ekonomi". Han nämner också kommunens största företag som en särskild risk.

JAG INSER att det ligger i revisionens natur att se orosmoln och peka ut risker. Men tycker samtidigt att det hade varit trevligt när man vidgar perspektivet och lyfter fram också det som är bra och positivt!

APROPÅ DAGENS ARTIKEL borde man också berättat om vilken betydelse de företag som hyr i kommunala lokaler har för arbetsmarknaden. De två största hyresgästerna ger vår kommun ungefär femhundra arbetstillfällen! Många av dessa som jobbar här hade om man inte fått jobb på lokala företag kanske valt att bosätta sig i annan kommun. En del hade kanske hamnat i arbetslöshet och några fått söka försörjningsstöd.  Dessa företag ger också arbetstillfällen bland lokala hantverkare. Jag vill påstå att dessa företag har stärkt Sävsjö kommuns ekonomi och gett både vår kommun och vårt industrifastighetsbolag stabilitet och god ekonomi. Dessutom har dessa företag bidragit till att massor av människor kunnat gå från utanförskap in i samhällsgemenskap. Detta tycker jag revisionens ordförande också kunde ha berättat!

UTÖVER DE MÄNSKLIGA vinsterna hade det förstås också varit bra att informera om att det finns långsiktiga, säkra hyresavtal och att det största företaget producerar en produkt som är okänsligt för konjunktursvängningar.