fredag 11 februari 2022

Bra att flera kliver fram till försvar för musikskola

DET ÄR ALLDELES UTMÄRKT att Barn- och utbildningsnämnden, med dess ordförande Fredrik Håkansson i spetsen, har beslutat sig för att skicka en skrivelse till utbildningsdepartementet. De vill med sin skrivelse få till en förändring av skollagen så att elever kan delta i musikskolan under skoltid. 

DET ÄR MÅNGA i vår kommun som hört av sig och varit upprörda efter att statliga Skolinspektionen meddelade att elever i Sävsjö kommuns skolor inte längre får lämna ordinarie undervisning för att delta i musikskolans verksamhet. Skolinspektionen menar att om kommunen tillåter detta är det olagligt eftersom vi då åsidosätter skolplikten.

VI SOM KOMMUN har i alla tider uppmuntrat och gett goda förutsättningar för ungdomar att utöva musik och sång. Vi vet vad det betyder för många barn och unga att få möjlighet att delta i musik- och kulturskola. Det är därför angeläget att få till en förändring av skollagen så att skolinspektionen inte har någon möjlighet att för oss eller andra kommuner sätta krokben för denna viktiga verksamhet. Flera kommuner meddelar nu att de också vill vara med på skrivelsen och jag hoppas innerligt att detta gemensamma agerande ska leda till att departement och regering visar handlingskraft i denna angelägna fråga.


Läs mer och ta del av hela skrivelsen på kristdemokraternas hemsida som du hittar på följande länk: https://wp.kristdemokraterna.se/savsjo/