fredag 18 februari 2022

Nu rivs Hultrumbron men ersättning med GC-bro dröjer

Denna fina gamla bro i Hultrum norr om Sävsjö ska nu rivas
DET VÄNTADE beskedet om att Hultrumbron stängs och rivs kom under fredagen. Vi i Sävsjö kommun har kämpat hårt för att få med Trafikverket på en lösning som skapat möjlighet till att fortsatt ta sig in till Sävsjö med bil och mc denna väg. Tyvärr har vi inte nått framgång.

DET ÄR BRA att vi åtminstone fått löfte om en ersättning med en mindre gång- och cykelbro. Beskedet är dock att denna bro för gångare och cyklister dröjer till 2023 och det känns som en besvikelse. Beskedet innebär alltså att denna överfart kommer vara helt borta i minst ett år framåt.

DET ÄR EN VACKER bro som nu försvinner. Denna byggdes 1924 och enligt Trafikverket har den uppnått det som kallas sin tekniska livslängd. Det betyder att den inte längre lever upp till Trafikverkets högt ställda krav på säkerheten. Från och med den 15 mars stänger vi bron för all trafik. Rivningen av bron kommer att genomföras i april.  Det hade varit önskvärt att den nya gång- och cykelbron hade kommit samtidigt som den gamla bron rivs.