fredag 25 februari 2022

IOGT och Finsam i skuggan av invasion av Ukraina

Simon Brehmer var ordförande under årsmötet
för IOGT
ALLA MÖTEN, där jag är med, blir det samtal om läget i Ukraina. Människor är arga, ledsna och många känner en oro över hur denna tragiska situation ska utveckla sig.

JAG VAR PÅ ÅRSMÖTE med IOGT i Sävsjö.  Anders Karlsson, teamchef sydost, började med att hänvisa till läget i Ukraina och slå fast att just nu är arbetet för fred, demokrati och solidaritet föreningens allra viktigaste uppgift. Under mötet visades en besvikelse över att en tidigare kassör hade  förskingrat en stor summa pengar. 

DET SOM ÄNDÅ PRÄGLADE mötet var viljan att undvika nedläggning och få till en nystart.  En ny styrelse beslutades med  Simon Brehmer som kassör, Harald Pettersson som ordförande, Mazen Mourad sekreterare och Jan-Olof Johansson som ledamot. Som adjungerad till styrelsen utsågs Bengt Isaksson. Vi från Sävsjö kommun kommer också att få en adjungerad plats i styrelsen fram till nästa årsmöte som kommer bli maj.

FÖRETRÄDARE FÖR arbetsförmedling och försäkringskassa har tillsammans med oss som är kommunstyrelseordförande och regionstyrelseordförande  haft ett teamsmöte för samtal om Finsam. Genom Finsam jobbar vi tillsammans för att personer som är utsatta och långt från arbetsmarknaden ska komma in i egen försörjning via utbildning eller arbete. Genom samarbete undviks att någon "ramlar mellan stolarna" och det är möjligt att göra en fungerande individuell plan som alla står bakom. Genom samarbetet i Finsam kan vi också utveckla bra metoder för hur vi allra bäst arbetar med människor för att de ska komma tillbaka till ett normalt samhällsliv. 

LÄS MER OM FINSAM på följande länk: https://www.finsamjonkopingslan.se/