måndag 28 februari 2022

Hållbarhetsråd och viktigt att ge Ukraina vårt stöd!

VECKAN HAR BÖRJAT med att vi haft möte med vårt Hållbarhetsråd. Polisen, Regionen, Njudung Energi, Bra Liv, Räddningstjänsten och många fler har tillsammans med oss i Sävsjö kommun samtalat om viktiga frågor. Det har handlat om klimat, sociala frågor och trygghet.
Händelserna i Ukraina, och hur de påverkar oss, har förstås blivit viktigaste frågan. Tillsammans ser vi till att vidta de åtgärder vi behöver för att det fortsatt ska fungera väl och vara tryggt i vår kommun.

ALLA FÖRFÄRAS vi av att ett demokratiskt land i vår närhet utsätts för ett så fasansfullt övergrepp och lidande. Det ukrainska folket behöver känna att de inte står ensamma och här i vår kommun finns det många som vill hjälpa till! En del kommuninvånare hör av sig också till mig för att erbjuda att de kan hjälpa till. Det kan vara med praktiska saker av olika slag som boende och mat till flyktingar. Andra kan hjälpa till ekonomiskt med att skänka en gåva till hjälpverksamhet..

EN AV DE HJÄLPORGANISATIONER jag har mycket stort förtroende för är Sam-Hjälpen. Det är Svenska Alliansmissionens hjälpverksamhet och de har under många år arbetat i Ukraina och i angränsande länder. De arbetar nu med att kunna förmedla stöd till människor i landet och bland flyktingar som söker sig till grannländerna. En första hjälpsändning går iväg inom kort. Vill du vara med och ge en gåva så kan du Swisha till: 123 138 89 82, märk gåvan med "Ukraina". Tillsammans kan vi göra skillnad!