tisdag 26 oktober 2021

Viktigt att fler vaccinerar sig och "I fokus" bra tv från appen

HÅLLBARHETSRÅDET avhandlade under sitt sammanträde flera ärenden om klimat, säkerhet och hållbarhet. Arbetet för att kommunen och regionen tillsammans ska starta upp ett hälsocenter diskuterades och det bestämdes att arbeta vidare för att hitta en lösning som passar Sävsjö kommun.

EN AV DE FRÅGOR som diskuterades lite extra var hur vi kan få en ökad vaccinationstäckning i kommunen. En bedömning som gjorts är att om det erbjuds vaccination också i Sävsjö stad skulle fler vaccinera sig. Ann-Margret Floengård redovisade att sådana planer är på gång och att man också tänker erbjuda en kombination där man både kan få influensa och covidspruta vid samma tillfälle 

DEN NYA SATSNINGEN som Sävsjöappen gör på tv-produktion har haft premiär. I första programmet är det journalisten Fanny Olsson som är programledare för pratshowen "I Fokus". Denna gång med pandemin som tema och med verksamhetschef Ann- Margret Floengård, läkare Sofie Cedermark, fysioterapeut Benjamin Weinéus  från vårdcentralen Bra liv som lokala gäster.  Ett informativt program i trevligt format! Intressant att också se intervjun med en person som drabbats hårt av Covid. Jag ser med förväntan fram mot Sävsjöappens kommande tv-program sända från TBN-Nordics studio i Stockaryd.