måndag 18 oktober 2021

Fullmäktige bestämde nytt samarbete om företag

Fullmäktige hölls i Kulturhuset
EFTER ETT ÅR av digitala fullmäktigemöten var det äntligen dags att träffas som vanligt på måndagskvällen. Glädjen var påtaglig hos många över att kunna ses igen.

FULLMÄKTIGES ärenden avhandlades i snabb takt. Linda Ståhlgren var med i egenskap av hållbarhetsstrateg och hon slog ett slag för klimatveckan och klimatkonferensen på fredag. Har du inte anmält dig så gör det omgående!

MARIE HOGMALM informerade om delårsrapporten som visar fina siffror men också bekymmer i en del nämnder. Budget för Höglandsförbundet var på ärendelistan och den beslutades enigt.

FÖR MIN DEL tycker jag kvällens viktigaste ärende var beslut om ny näringslivsorganisation. Sävsjö Näringslivsförening och Sävsjö kommun äger vardera hälften av aktierna i det gemensamma bolaget Sävsjö Näringslivs AB. I den nya organisationen stärker SNAB i sin roll genom att all verksamhet som rör företagande samlas i bolaget. Utöver näringslivsfrågorna får SNAB även ansvar för besöksnäring och landsbygdsutveckling. Att på detta sätt skapa ”en väg in” för alla frågor som rör stöd till näringslivet tror jag kommer bli en viktig framgångsfaktor!