onsdag 6 oktober 2021

Regionens folkhälsopris till kommunens civilsamhälle

Skärmdump från regionens hemsida
på pressmeddelande om utdelning
av folkhälsopris. Foto Mikael Bergström.
Se bild i sin helhet  och läs
artikel på länk i inlägget
DET VAR ETT HELRÄTT BESLUT att tilldela årets folkhälsopris till civilsamhället i Sävsjö kommun!  Priset delas ut årligen av Region Jönköpings län och det är andra gången som vår kommun blir mottagare. År 2016 var det Vrigstad Samhällsförening som fick priset för sitt arbete med integration

PÅ PLATS för att ta emot priset var Runa Jansson, Röda korset, Ilse Karlsson, Svenska kyrkan, Kristin Nilsdotter Isaksson, planerings- och utvecklingschef, Sävsjö kommun, Pierre Klasson, kommunikationschef Sävsjö kommun samt Bengt Swerlander från Vrigstad samhällsförening. 

PRISET TILLDELADES kommunens civilsamhälle för det  utomordentliga samarbetet under pandemin.  Röda korset, Svenska kyrkan, församlingar och lång rad andra föreningar och organisationer ställde upp för människor som var ensamma och isolerade. Man ordnade med transporter av mat med mera. Det goda samarbetet mellan kommun och civilsamhälle har medverkat till att hålla nere smittspridningen i kommunen och skapat hopp och ljus åt många äldre som haft det tufft under pandemin. Civilsamhället i Sävsjö kommun är en mycket värdig mottagare av årets folkhälsopris!.

Läs regionens pressmeddelande och se foto i rätt upplösning och storlek på: