fredag 15 oktober 2021

Häng med på kommande veckas klimatvecka!

ÄNTLIGEN ÄR DET dags för Klimatvecka. Häng med på några av veckan aktiviteter du också! Under hela veckan 18–24 oktober är det en mängd intressanta arrangemang runt om i hela länet.  En del av dessa är i Sävsjö kommun. Temat i år är mat och klimat.

JAG VILL GÄRNA SLÅ ett extra slag för fredagens avslutning på Klimatveckan. Då arrangerar vi i Sävsjö kommun en Mat- och klimatfredag på torget och i Kulturhuset. Det kommer att serveras vildsvinsbiffar och bli samtal om matens klimatpåverkan. Vi får information om pollinering och om hur viktigt det är att välja svenska råvaror till matlagningen. På Kulturhuset kommer länets klimatkonferens att sändas live på storskärm. Samtidigt pågår i Kulturhuset utställningen ”Nära till bra mat”. Anmälan till klimatkonferensen gör du till linda.stahlgren@savsjo.se. Deltagandet är gratis!

ENGAGERADE I KLIMATFREDAGEN i Sävsjö är bland annat våra duktiga medarbetare på parken. Med är också Hushållningssällskapet, LRF, Naturskyddsföreningen, Kretslopp Sydost med flera.

KLIMATVECKAN i Region Jönköpings län är ett initiativ från oss i Klimatrådet i länet. Syftet är att bidra till att nå målet om att vara en klimatsmart region senast 2045. I samband med detta arrangeras även Klimatkonferensen och där delas också det årliga Klimatpriset ut. Ett pris som Sävsjö biogas tilldelades 2012.

PÅ FÖLJANDE LÄNK kan du se hela inbjudan till klimatfredagen i Sävsjö
https://savsjo.blogspot.com/2021/10/hang-med-pa-kommande-veckas-klimatvecka.html