onsdag 21 april 2021

Therese nytt toppnamn för kristdemokraterna

DET KÄNDES FÖR MIG så rätt att vid en vid en pressträff  på förmiddagen få berätta att Therese Petersson blir nytt toppnamn på kristdemokraternas kommande kommunvalsedel i Sävsjö kommun. Therese blir därmed också vårt partis kandidat till kommunalrådsposten. 

DET VAR I BÖRJAN av hösten som jag berättade för vår styrelse att jag efter valet 2022 vill gå in i en annan roll i partiets arbete och att jag inte kommer kandidera som kommunalråd för en ny mandatperiod. Ett arbete har sedan dess pågått i partiavdelningens styrelse och nomineringskommitté. De har efter en bred intern process föreslagit Therese Petersson som nytt förstanamn på valsedeln i kommunvalet och som partiets kandidat till nytt kommunalråd. Detta förslag har nu enhälligt fastställts av ett extra årsmöte för partiavdelningen.

THERESE ÄR EN trevlig och driven person som har lätt till skratt. Hon har varit med länge i politiken och är engagerad i ideella föreningar, kyrka och är själv familjeföretagare. En person som är lätt att tycka om! Jag tror hon kommer vinna stort förtroende som politiker i sin nya roll. Det känns lite extra roligt att om hon blir vald som min efterträdare så blir Therese första kvinna på kommunalrådsposten någonsin. Hon blir också den första Sävsjöbo som axlar detta uppdrag sedan Evad Sandestam slutade 1976.

VALET AV THERESE PETERSSON kan bli hur bra som helst!
Läs partiets pressmeddelande om valet av Therese Petersson på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2021/04/therese-nytt-toppnamn-for.html#more



Pressmeddelande

Kristdemokraterna i Sävsjö kommun tar nu
ett nytt avstamp för framtiden genom att utse Therese Petersson som nytt toppnamn på partiets kommunvalsedel i Sävsjö kommun!

I mer än 20 år har Kristdemokraterna varit det ledande partiet i Sävsjö kommun. Stefan Gustafsson har under de här åren varit Sävsjö kommuns kommunalråd. Det har varit framgångsrika år som uppmärksammades så sent som i fredags genom utmärkelsen ”Årets kristdemokrat i Sverige”.

I höstas meddelade Stefan Gustafsson att han efter valet 2022 vill gå in i en annan roll i partiets arbete och att han inte kommer kandidera som kommunalråd för en ny mandatperiod. Ett arbete har sedan dess pågått i partiavdelningens styrelse och nomineringskommitté. De har efter en bred intern process föreslagit Therese Petersson som nytt förstanamn på valsedeln i kommunvalet och som partiets kandidat till nytt kommunalråd. Detta förslag har nu enhälligt fastställts av ett extra årsmöte för partiavdelningen.

Therese har en lång erfarenhet som politiker och har genom åren gjort stora insatser i partiavdelningens arbete. Hon har tidigare varit ledamot i kommunstyrelsen och är numera ordförande i kommunens fastighetsbolag Sävebo. Therese är 50 år och bor strax utanför Sävsjö. Hon driver tillsammans med sin make företag och på fritiden är hon ideellt engagerad i kyrka och föreningsliv.

Om Therese blir vald som nytt kommunalråd blir det första gången som en kvinna får denna position i Sävsjö kommun. Therese blir då också det första kommunalråd från Sävsjö sedan mitten på sjuttiotalet.

Pressbilder på Therese kan laddas ner på följande webbadress: https://wp.kristdemokraterna.se/savsjo/politiskt-extramaterial/
(OBS använd inte www för att ansluta till denna webbplats) 

Vrigstad 2021-04-21 

Benjamin Petersson
Partiavdelningens ordförande

Gunnel Lundgren
Nomineringskommitténs sammankallande