fredag 9 april 2021

Regionmöte om utveckling, kollektivtrafik, vaccinering

KOMMUNALT FORUM med oss i region- och kommunledningarna hade denna gång en hel del information och samtal som är positiv för oss i Sävsjö kommun. 

DET HAR GJORTS ETT NYTAG i arbetet med att förverkliga länets regionala utvecklingsstrategi. Nu är arbetet mer konkret och tydligare än tidigare och det är behövligt och bra!

ETT FÖRSLAG TILL  Regionalt trafikförsörjningsprogram finns framme och det är  betydligt bättre än de förslag vi sett tidigare. Det är mer visionärt och bygger på ett upplägg med konkreta stråk. Med detta kommer äntligen det etableras en linje mellan Värnamo till Eksjö över Vrigstad och Sävsjö. Det som är den stora utmaningen är att mindre orter utanför stråken kan komma få färre schemalagda turer och bli mer beroende av anropsstyrd trafik.  Men utöver detta tycker jag att programmet i sin helhet ser bra ut, med fler rättvisa satsningar över hela länet. 

CORONA OCH VACCINERING var en viktig del av mötet. Positivt är att vaccineringsviljan verkar vara hög och jag hoppas det stämmer. Ibland hör jag att det finns tveksamhet till att ta vaccinet men jag hoppas innerligt det inte stämmer för det skulle kunna fördröja möjligheten att öppna upp vår kommun. Vi fick information om nuläget i vaccineringen och här i vår kommun är det nu 22 procent som fått vaccin. För de äldre över åttio år är vaccineringen en bra bit över 90 procent. 220.000 av länets 280.000 invånare planerad få minst en vaccinspruta innan midsommar. 

VÄNNER HÅLL I OCH HÅLL UT för med denna offensiva vaccinering och en riktigt solig och fin vår och sommar så tror jag den här pandemin kan komma att knäckas. Bilder från regionens redovisning kan du se på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/2021/04/regionmote-om-utveckling.html#more