torsdag 12 september 2019

Väginvigning och direktsändning med Sanna i P4

Med tal och confettibomber invigdes den nya väg 26/47
DAGENS MÖTE om samverkan i länet blev förlagt till Sand Golf Club i Tornaryd, på vägen mot Mullsjö. Ärendelistan kördes igenom med ovanlig effektivitet och fart. Anledningen var att kollegan i Jönköping, Ann-Marie Nilsson, skulle tala till regeringen som för dagen var i Jönköping. Vi övriga gavs möjlighet att vara med på invigningen av den nya riksvägen mellan Månseryd och Mullsjö.

DENNA VÄG har länge varit undermålig och haft många olyckor, flera med dödlig utgång. Nu är avsnittet Månseryd och Mullsjö uppgraderad till motortrafikled och hastigheten 100 km/h. Jag tycker att det är bra att denna del av riksväg 26/47 är åtgärdad för det har verkligen behövts. Det är också bra att Trafikverket och Region Jönköpings län nu kan fokusera på nya objekt som riksväg 30.

UNDER VECKAN är det i länet "Suicidpreventiva veckan"  Syftet med veckan är att öka medvetenheten om psykisk ohälsa och självmord och få fler att våga prata om det.  P4 Jönköping har också tagit sig an temat och i eftermiddag uppmärksammat att Sävsjö kommun är en av få kommuner som antagit en Plan för suicidprevention. Jag blev intervjuad av Sanna Hermansson, direkt i radion om detta. Du hör intervjun på följande länk där min medverkan börjar 50 minuter in i programmet: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1350672?programid=2345